Informasjon 19.08

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 19. Aug 2018


Ettersom Marielle og Joakim er reist på skole og forsvaret er vi litt manko på trenere. Det kan føre til bittelitt endring i opplegg. Et forslag er at tirsdager blir trening i utgangspunktet kun for medlemmer men at det er person/trener tilstede. Det vil da bli en dag eller to i mnd som blir åpne for nye som ønsker å prøve om det er noe de ønsker å fortsette med. Dette er ikke endelig avgjort enda. Vi trenger flere som kan tenke seg å bli trenere/ansvarlige for klubbklatringene og klatring for nye, samt arrangementer. Jo flere vi blir som engasjerer seg jo mindre blir det på hver og mer aktivitet totalt sett. Dersom noen ønsker trenerutdanning blir vi enige om en god løsning.

Kurs vil bli holdt når etterspørselen er der. Det vil da bli bindende påmelding og forhåndsbetaling.

Vi hadde en plan om å få gjort en del dugnad i klatreanlegget i ferien men det nærmest uteble. Vi har skudd ned tak på to av de vertikale(enkle) veggene og vasket. Plan er å skru ned alt av tak, vaske tak og vegg, male vegger i forskjellige farger, få profesjonell hjelp til ruteskruing. Samt ferdigstille ny vegg med overheng.
Det vil bli litt dugnad denne uken og neste for de som har mulighet og ønsker å hjelpe til. 

Tirsdagsklatringen starter igjen den 28.08, Kanskje noe redusert tilbud i starten pga pågående dugnadsarbeid.

Minner om at medlemsskap og betaling skjer via www.minidrett.no. Bruskassestabling på Barnas dag!

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 6. Jul 2018

Bruskassestabling på barnas dag var veldig populært, det var kø for å prøve fra vi startet til vi måtte slutte av. Utrolig kjekt at så mange ønsket å prøve. Rekorden ble satt av Emma Aase på (hold fast) hele 21 kasser! 

Takk til Solveig sentrumsforeningen og Vidar Aase NMK Egersund for Lift og opplegg, Berentsen Brygghus for lån av bruskasser og Marielle og Ruben fra Egersund Klatre- og Tindeklubb for sikring og rigging!Takk for innsatsen! + litt info...

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 6. Jun 2018


Joakim og Marielle har gjort en uvurderlig innsats i å holde igang Barne- og familieklatringen samt ungdomsklatringen. Nå skilles våre veier, Marielle reiser på skole og Joakim skal i forsvaret. Ved avslutningen fikk alle som var tilstede is og brus, instruktørene fikk blomster og gavekort for innsatsen! Dere vil bli savnet og er velkomne tilbake når dere ønsker og kan. Ønsker dere lykke til videre!


Angående videre klatring er ikke planen helt spikret enda men Sveinung kommer til å fortsette tirsdagsklatringen som vanlig så langt han kan når han er hjemme fra jobb, men håper på hjelp fra foreldre og andre ungdommer som kan tenke seg å hjelpe til. Dersom noen ønsker å bli instruktør og eller trener for klubben så dekker klubben eventuelle kurs ihht. egen avtale. 


Vi satser også på litt dugnad i sommerferien når hallen er stengt. Det som er planlagt gjort er støvsuging bak vegger, ferdigstille ny vegg, skru ned alle klatretak og vaske de, male vegger, skru opp nye ruter. Er i kontakt med personell som kan skru ruter med graderinger, venter endelig svar her. Nytt innlegg vil komme når det er satt datoer, samt arrangement på Facebook. 


Det har vært et problem at folk kommer seg inn i klatreområde og drar ned tau og roter. Oppfordrer alle som bruker området om å dobbeltsjekke at dører blir låst og gjerne spørre andre som kommer om de er medlem og har brattkort. Har de ikke det så har dere(medlemmer med brattkort) myndighet til å vise dem ut av klatreområdet. Vaktmester jobber med å få overvåkning i hallen. 


Ellers er det tilgang til klatreanlegget til skolen tar ferie. God sommer!Sommerferie

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 27. Mai 2018

Fra 29.05 så tar familieklatring og ungdomsklatring sommerferie. 

Det vil vær mulig å bruke hallen til privat bruk fram til skoleavsluttning. 


Vi fra EKTK ønsker deg en god sommer! 
Lokal klatreguide

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 21. Mai 2018

Vi har nå laget en liten oversikt over felt i Egersund og omegn. Den ser nok ikke veldig profesjonell ut men håper den gjør nytten!


Klikk på Fører -> Fører under menyen.


http://www.egersundklatreklubb...

Bildet er fra Kommandoveggen - Langevannsfeltet
Kode til nøkkelboks

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 22. Apr 2018

Koden til nøkkelboks for tilgang til klatreanlegget er endret. De på listen over tilgang til anlegget som har betalt medlemskontingent har fått Mail om ny kode. Dersom dere ønsker tilgang kreves brattkort og betalt medlemskap, bruk kontaktskjema her på siden eller send mail til egersundklatreklubb@gmail.com. Vasking i klatrehallen

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 9. Apr 2018

3 stk fra Lagård ungdomskole ryddet/vasket i klatrehallen som et skole prosjekt. Så vi takker Una, Mona og Kristian for denne flotte jobben, så prøver vi alle å forsette å holde det ryddig og legger ting på plass.
2 Kommentarer

Brattkort kurs 05 - 06 april

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 12. Mar 2018

Egersund klatre og- tindeklubb holder et brattkort kurs den 05 - 06 april. Det er bindene påmelding og påmeldingsfrist er 1.april 


"Ved å ta Brattkort har man dokumentert at man har nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne sikre klatrere inne på en sikker måte, både på topptau og på led. For å få kortet må man også akseptere en ansvarserklæring."  

https://brattkompetanse.no/ser...

Priser

1200kr brattkort

600kr topptau


Påmelding:

Email til egersundklatreklubb@gmail.com


Dato: 05.04 - 06.04

Klokkeslett: 18:00 - 21:30

Antall timer:

Instruktør: Joakim ØdegaardLinker: 

Klatreskolen

https://www.norsk-klatring.no/...

Brattkort-test video

Toppen er målet - Tore Sunde-Rasmussen

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 7. Mar 2018

Tore Sunde-Rasmussen holder foredrag i Gloppehallen på Byrkjedalstunet.16. mars kl. 20.00.

Eventyrer og guide, første nordmann på toppen av Everest to ganger.

"Jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste for at ikke noen skal bli skuffet. Det blir en kveld du aldri vil glemme !!" Tore S-R.

Foredrag

Toppen er målet. Et foredrag om lyst og vilje, mål og måloppnåelse.

Dette er en historie om å sette seg mål og ha drømmer. Om seier og nederlag. Om å ha vilje og mulighet til å realisere. Det er utenfor komfortsonen, i den fysiske virkelighet at ting skjer. Det er der du utvikler deg raskest. Jeg viser at det er viktig å ha tro på egne ferdigheter, styrke selvtillit og selvfølelse, se mulighetene og ikke begrensningene. Alt hva jeg snakker om og synliggjør gjennom spektakulære bilder og film er selvopplevd. Jeg garanterer deg et foredrag som du aldri vil glemme.

7-Summits

Jeg tar deg med jorden rundt på en reise til det høyeste fjell på hvert av jordens syv kontinenter. En selvopplevd reise som visualiseres gjennom spektakulære bilder og film ispedd historier og fakta.

Arrangement på Facebook:

https://www.facebook.com/event...

Billetter:

https://tikkio.com/tickets/448...

Se referanser: 

https://talerlisten.no/profil/...
Medlemskontigent 2018 er sendt ut!

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 6. Mar 2018

Vi har nå sendt ut medlemskontigent til alle som er registrert seg i minidrett.no. 

Ønsker du familiemedlem? Logg inn på minidrett, velg "min profil" til høyre kan du velge "legg til familie" og registrer alle familiemedlemmer. Alle får da samme faktura, når en i familien har betalt blir alle registrert. Ønsker du ikke å være medlem lengre? Meld deg ut på www.minidrett.no. Andre spørsmål: egersundklatreklubb@gmail.com


Informasjon om medlemskap og hvordan bli medlem trykk på "Bli medlem" på menyen. Her er også videoer som viser hvordan dette gjøres.Brattkort og Topptaukort

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 1. Mar 2018

Brattkort og Topptaukort

For å ivareta sikkerheten ved innendørs tauklatring har NKF en sertifiseringsordning for sikrere. Begge sertifiseringene er basert på en ferdighetsprøve, og bestått prøve kvalifiserer til Brattkort eller Topptaukort. 

Brattkort

For å sikre noen på led inne bør du ha Brattkort. Brattkort kvalifiserer også til å sikre noen på topptau. Kvalifiseringen har byttet navn frem og tilbake et par ganger. Først het den Brattkort, så byttet den navn til Ledkort, og nå heter den Brattkort igjen.

NB! Dersom du har et Ledkort er dette det samme som Brattkort, og er gyldig for akkurat det samme. Du trenger ikke nytt kort, men hvis du allikevel ønsker det kan du bestille Brattkort på brattkompetanse.no

Topptaukort

For å sikre noen på topptau inne bør du minst ha Topptaukort. 

NB! Dersom du har et Brattkort har du lov til å sikre både på led og på topptau og trenger dermed ikke Topptaukort. 

Pris

Det koster kr 200,- å registrere et nytt kort. Prisen for Brattkort er den samme, uansett om du har Topptaukort eller gammelt rødt Brattkort fra før. Hvis du vil ha et nytt kort koster det kr 100,-.


Les mer på: https://klatring.no/brattkortNye treningstider for ungdoms klatringen

Postet av Egersund Klatre- og Tindeklubb den 19. Feb 2018

Fra 20.02.2018 er treningstidene til ungdommene 

kl: 17:45 - 19:30